mandag 24. september 2012

Glutenfrie vafler med havregryn

Disse både smaker godt og metter godt.
 
 
Ca. 20 stk 
5 egg og 2 1/2 dl sukker piskes til eggedosis.
150 g smør smeltes.
2dl lettrømme
7 dl Semper mix
7 dl Toro, fin kakemiks
3 dl havregryn
1-2 ts kardemomme
Ca 5-6 dl melk
Al blandes i eggedosisen. Veksle mellom det våte og det tørre.
Spe med melk til røra er sånn passe. Min er litt tykk og renner sakte av øsa.
Smaker herlig når de er nystekte!
 
Tips:
Glutenfrie vafler har en tendens til å bli litt tørre hvis de blir liggende lenge.
Hvis du liker veldig søte vafler kan du med fordel øke sukkermengden litt.
Jeg tåler vanlige lettkokte havregryn. Hvis du bruker den glutenfrie varianten har disse store havregryn. Da pleier jeg å male de opp til havremel i stavmikser-kuttedelen.
Da er det bare å kose seg ;)
 


2 kommentarer: