mandag 17. september 2012

Fantastisk god eplekake med vaniljekrem!

Det er høst og tid for epler!
Denne eplekaken smaker nydelig.
 
 
100 g smør- smeltes og avkjøles litt.
4 egg og 3 dl sukker piskes til eggedosis.
 
3 dl Jyttemjøl (orginal), 3 dl Semper mix og 3 ts bakepulver
blandes og siktes i eggedosisen litt og litt. Rør forsiktig inn med en visp.
 
Rør inn smeltet smør og 2 dl matfløte eller helmelk.
 
Hell røren i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20 x 30 cm).
Fordel 4 dl vaniljekrem forsiktig og jevnt over røren.
............................
1,5 dl sukker, 2 ss kanel og 1 ts malt nellik blandes i en skål.
3 - 4 store epler skrelles og skjæres i båter.
Rull eplebåtene i sukkerblandingen og legg de tett i tett på kaken.
Skjær tynne skiver av 40 g kaldt smør (med ostehøvel) og fordel de jevnt på toppen av kaken.
................................
Stekes ved 175 grader, nest nederst i ovnen i ca 45 min.
Kaken skal være litt gyllen.
 
Nytes gjerne med litt vaniljeis eller krem


 
Ønsker deg en fin høst ;)


2 kommentarer:

  1. Denne har vi nettopp hatt i dag. Kjempe god!!!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at du er fornøyd :) Dette er favoritt eplekaken. Saftig og god!

      Slett