lørdag 9. februar 2013

Glutenfrie boller

Fastelavenssøndag imorgen...
Da passer det bra med en oppskrift på boller.
 


Disse ble veldig gode ;)
 


 
1 beger kesam original
3 dl varmt vann
2ss fiberhusk
70 g Jyttemel(grønn)
50 g gjær
6 ss smeltet ekte meierismør
1/2 ts salt
1 pk Semper mix
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ha Kesam i bakebollen, tilsett vann, fiberhusk og Jyttemel.
La dette mikses i 6-7 min.
Tilsett gjær, smør, salt, sukker og kardemomme.
Elt godt!
Elt inn Semper mix.
(Spar litt av det til utbakingen).
Heves i ca 30 min.
Trill ut bollene og legg de på brett med bakepapir.
Hev i ca 20 min.
Pensle med melk eller annet.
Stekes ved 225 grader i ca 12-15 min, på nest nederste rille.
(Stek de til de er gylne og fine).
 


8 kommentarer:

  1. Bollene dine så veldig pene ut!! bakte en stor ladning selv på fredag - mmmm. du kan se oppskrift på bloggen min :)

    Http://glutenogmelkefri.blogspot.com

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det :) Glad jeg har funnet en oppskrift som funker!

      Slett
  2. Hei! De så veldig gode ut:) Liker bloggen din!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Det var hyggelig å høre :) Har tenkt å bli flinkere til å legge ut oppskrifter...Har jo nesten glemt hele bloggen :/

      Slett
  3. så og si samme oppskrift som tine sine :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Gry! Måtte inn på Tine å sjekke...Det har du sannelig rett i ;)
      Jeg har bare fått oppskriften av noen kjente. Synes de ble kjempegode og ville derfor dele :))
      Men de sier bare "glutenfritt" mel da. Synes Semper Mix passer veldig bra i denne oppskriften. Og grønt Jyttemel.

      Slett
  4. Jeg baker glutenfrie boller for første gang, og prøver din oppskrift :) Er spent på hvordan de blir når de er ferdigstekt. Det ser lovende ut så langt!

    Jeg lurer på en ting, og det er om du elter ut lufta av deigen før du triller ut boller? Jeg eltet bare litt, og det var som å elte fromage... Veldig underlig. Kanskje burde jeg kjørt deigen i eltemaskinen igjen før jeg trillet ut boller? Uansett - takk for oppskriften!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Nå er jeg spent på hvordan det gikk?
      Håper de ble bra!
      Jeg elter bare litt etter de har hevet jeg også. Tilfører litt mel når jeg triller de ut, så de ikke "klisser". Synes deigen har litt merkelig konsistens jeg også. Nesten litt gummiaktig. Men resultatet blir alltid bra :))

      Slett