lørdag 21. august 2010

Mellomgrovt brød

Jeg bruker ofte å lage brød av Toro`s Grove glutenfrie melblanding.
Brødet kan nok ikke skryte på seg å være altfor grovt, men det er et helt greit hverdagsbrød.
Det kan jo også være koselig å gjøre noe spesielt ut av det, og da synes jeg det supert å lage noen rundstykker i hjerteformer (av samme deigen) i samme slengen:)
Ekstra hyggelig å servere!!!

 






Jeg følger stort sett oppskriften på pakken, men med en liten vri...
1). Sett stekeovnen på 210gr.
2). Tøm posens innhold og 1/2 pk tørrgjær i en stor bolle.
3). Varm opp 4 dl melk eller vann til ca 37 grader (melk gir best stekeskorpe og metter mest).
4). Bland ut 1 ss fiberhusk i noe av den lunkne melken (visp med gaffel). Pass på at den ikke blir for tykk, for da blir det vanskelig å røre den ut i deigen. Tilfør mer væske om den tykner for mye. Jeg bruker å lage den litt sånn tynn babygrøtaktig ;)
5). Ha litt matolje i væsken og tilsett fiberhuskblandingen.
6). Hell all væsken i det tørre og rør godt. Bruker du mikser, så miks i 3-4 min.
7). Smør formene med margarin og hell deigen oppi. Formene skal være 2/3 fulle.
8). La brødene heve på et lunt sted i ca. 25-30 min. Pensles med vann.
9). Stekes på nederste rille i 30-35 min. Rundstykkene stekes i ca. 15 min.
Bon Appetite!

Jeg bruker 3 X 2liters former. Da ganger jeg oppskriften med 4 ;)
Det holder med 2 ss fiberhusk til 4 poser mel.



2 kommentarer:

  1. Hei! Takk for koselig kommentar på bloggen min:) Kjekt å se at en til ønsker å blogge om glutenfri mat. Jeg vil følge deg videre! Lene

    SvarSlett
  2. Brødene dine så utrolig fine ut - det er deilig med nybakt brød!! Selv tilsetter jeg ofte litt havregryn, krydder og frø for å få litt mer grovhet på brøda :)

    SvarSlett